Wat wordt er met de opbrengst uit de beleggingen gedaan?


De Stichting Carpe Diem selecteert jaarlijks een aantal potentiële projecten ten behoeve van jongeren met een beperking, op basis van een aantal criteria. Na afstemming met de aanvrager wordt contact opgenomen met de leverancier van het verlangde object. Vervolgens wordt opdracht gegeven voor de levering. De leverancier wordt rechtstreeks betaald door de stichting; het geld komt dus niet bij de aanvrager terecht. 

In de afgelopen jaren zijn op deze manier al veel uiteenlopende projecten gefinancierd:


Op sportief gebied zijn er al veel mensen geholpen om hun sportieve prestaties te verbeteren en/of meer bewegingsmogelijkheden te geven om naar buiten te gaan, 

zoals: Klik hier !


Er zijn een aantal projecten (mee-)gefinancierd in en om de woon-/leefomgeving van de gehandicapte bewoners, zoals: 

klik hier! 


Een ontspannen uitstapje of leuk feest, speciaal georganiseerd voor jongeren met een beperking is een onderdeel dat de Stichting belangrijk vindt. Zoals:

  • een uitstapje naar De Efteling
  • een dagje naar het zwembad
  • een Rollerfeest 
  • de kleefwand en een luchtkussen is gesponsord voor een festival 
  • belichtings- en geluidsapparatuur voor een bewegingstheatergroep 
  • een lichtdichte tent voor poppentheater Ingeborgpop, hierdoor kan zij op locatie voorstellingen geven met handpoppen, afgewisseld met schimmenspel, dia’s, projecties en geluidsopnamen. Klik hier!Een bijdrage aan de stichting Hulphond om een hond aan te schaffen welke opgeleid kan worden volgens de methode ‘Met Kop en Staart’, alsook een bijdrage aan de stichting Contacthond in het kader van het project ‘Recht op geluk’. Klik hier! 


Een speciale hoofdband met plaats voor penselen voor een jonge kunstenaar die alleen zijn hoofd kan gebruiken voor het  maken van  (overigens schitterende) schilderijen. Klik hier!


Op de pagina ‘Diversen’ staan overige projecten die wij steunen. Klik hier!

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.